|
Domuzun gribi, Hayret etmemek mumkun degil. Insanoglu hic rahat durmuyor kendisine muhakkak bir virus musallat ediyor. Daha once virusler masumdu hepsi ayni herhangi bir varlik gibi kendi adi ile aniliyordu. Bizde onun ne oldugunu biliyor mucadelemizi ona gore yapiyorduk. Simdi bakiyorum ilim adamlarina, bilim adamlarina gore virusler asalak olmuslar veya baska hayvanlarla is birligi yapmislar Insanogluna savas acmislar. Kene virusu , Kus gribi virusu, domuz gribi virusu gibi.
Ben bu konuya baska bir acidan bakmak ihtiyaci duydum. Acaba gercekten oyle mi? Yoksa isvicrede ilac firmalari vampirler gibi dunyanin kanini emdikleri yetmiyormus da daha fazla kan ihtiyaci icine mi girdiler. Bunlari doyurmak imkansiz. Her sene yeni isimde bir virus icat ediyorlar birlesmis milletler saglik teskilatini harekete geciriyorlar , ortaligi karistirip bir panik ortami yaratiyorlar sonra.. sonra mi daha onceden hazirlanmis stoklanmis yeni ilaclar yeni asilar. Konu saglik olunca insanoglu veriyor. Sorgulamiyor. Bu arada Isvicredeki ilac firmalari servetlerine servet katiyorlar.
Medya ellerinde bu sene kus gribinden su kadar insan olecek yok domuz gribinden bu kadar insan olecek. Veriyorlar gazi, sonra yersen . Yememek de elde degil butun devletlerin saglik bakanliklari kamuoyu baskisi ile ilac sirketlerini zengin ediyorlar.
Simdi gelelim su domuzun gribine. Hani gecen seneler de kusun gribi vardi, hani yuzbinlerce kisi olecekti . Bu yuzbinler oldu de biz mi duymadik. Sonra bayagi merak ediyorum bu kusun virusu insanogluna acidi da kendi kendini yok mu etti. Birden bire sesi solugu kesildi ara ki bulasin bir tek kus virusu haberi yok. Ya da kilik degistirdi daha korkunc olsun diye Domuzun gribi olayim mi dedi.
Bizim saglik bakanimiz da havaya girmis on binlerin oleceginden falan bahsediyor. Ben yakistiramadim . yazik . saglik bakaninin uyanik olamasi lazim. Neden mi ?
Aciklayayim. Bilindigi uzere grip virusu kendisine sifat almadan once de kiliktan kiliga giren kendisini gelistiren bir virus oldugu hepimizin bildigi bir gercek onun icindir ki onunla savasmak onceden de zordu simdi de zor.
Geriye donuk bir bakalim hani su domuz gribi veya kus gribi gibi sifatlar almadan once bildigimiz basit ismi ile gripten senede Dunyada veya Turkiyede kac kisi olmus. Kimse bu konuda bilgi vermiyor. Arastirmaci gazetecilik de olmus kimse bu konunun ustune gitmiyor veya gazete patronlari Isvicre ilac firmalarini karsilarina almak istemiyorlar.
Ben size soyliyeyim, Bu sene domuz gribi dahil butun grip cesitlerinden olenlerin sayisi gecen senekinden fazla olmacak. Uc asagi bes yukari ayni olacak. Size su kadarini soyliyeyim Domus gribi denen virus diggr grip viruslerine gore daha insafli yani bu gribe yakalananlar daha basit geciriyorlar. Sadece dinleneceksiniz bu arada vucudun direncini guclu tutacak vitaminleri alacaksiniz ki Yuce Allah bu mevsimde size bu meyveleri mevsim yiyecegi olarak bolca sunmakta.
Olumler olmayacak mi ? tabi ki olacak Ayni diger grip vakalarinda oldugu kadar. Anlayacaginiz eceli gelen gidecek ve sebeb olarak domuz gribini gosterecekler. Daha once grip zaturreye cevirdi de oldu dedikleri gibi. Kimse Suresi doldu Azrail geldi canini aldi falan demiyecek.
Sozun ozu Korkmaya , panik olmaya hic gerek yok eger yakalandiysaniz Diger grip vakalarinda oldugu gibi dinlenin ve mumkunse 10 gun evden disari cikmayin , cikmayin ki virusun dagilimi yavaslasin. Eve gelecek olan misafirlerinize durumu anlatin . Virus 3 uncu gunden sonra dagilmaya basliyor 7 nci gun vitaminlerle desteklenmis vucut virusu taniyarak kendi bagisiklik sistemi ile virusu yok ediyor. Hastaligin oldugu evde virusun havada 3gun daha yasadigini varsayarsak 10 gun sonra rahatlikla ziyaretci Kabul edebilir ve ziyaretlere gidebilirsiniz.
Gercekten korkmaya gerek yok su kadar soyliyeyim daha once hic grip olmadiniz mi ? muhakkak olmussunuzdur. Aralarinda hic bir fark yok.
Goreceksiniz Isvicredeki ilac firmalari stoklarini eritince Domuz gribi sanki hic olmamis gibi ayni kus gribinde oldugu gibi ortadan kalkacak yerine degisik bir sifat ile yeni bir grip mikrobu gelecek.
Herkeze saglikli ve sihhatli hastaliklardan uzak gunler dileklerimle..
Fikret Oguz
fikret@oguz.co.uk
|